Laatta- ja lautaseinä

Tässä tulee perjantai-illan nopea tilannepäivitys. Perjantai alkoi Maaritin tapaamisella. Agendalla oli mm. maalisävyjen valinta ja säilytyskalusteiden värit/materiaalit.

Valkoista, mustaa, harmaata

Asunnon värimaailma tulee olemaan valkoista, mustaa ja harmaata. Tarkemmat värikoodit kerron hieman myöhemmin, kunhan ne saadaan lopullisesti lyötyä lukkoon.

Eteisen portaikkoon tulee tehosteeksi musta päätyseinä. Maarit oli piirtänyt luonnoksen seinästä. Seinästä lähtee vaatekaappi, johon on suunniteltu liukuovet pystylaudasta. Kumpaankin lastenhuoneeseen tulee harmaat tehosteseinät. Muutoin asunnon seinät tulevat olemaan kauttaaltaan valkoiset. Myös katto tullaan maalaamaan samalla sävyllä kuin seinät, näin katon ja seinän väliin ei synny rajaa ja yleisilme pysyy rauhallisena ja hallittuna.

Eteisen päätyseinä.
Anteeksi Maarit, että laitoin kuvan tänne kielloistasi huolimatta! Tätä olisi vain kovin vaikea selittää ilman kuvaa ;)

Rakennamme puutaloa ja haluamme, että puuaihe tulee näkymään myös sisätiloissa. Kylpyhuoneissa puu näkyy lankkutasoina ja viiluseinänä. Eteisessä ja vaatehuoneessa puu on läsnä säilytyskalusteiden lautaovina. Viimeisen suunnitelman mukaan, puu tulee näkymään vanhempien makuuhuoneessa valkoisena lautaseinänä.

kuva: annaleenashem

Kumpi leveys on parempi?
Kuvissa vasemmalta oikealle:  makuuhuoneen lasiovet, puoliseinä ja sänky

Palaverin lopussa, minulla ja Maaritilla homma karkasi lapasesta. Pallottelimme idealla, että koko keittiön seinä laatoitettaisiin 10x10 vaalealla laatalla! Toinen vaihtoehto on, että seinä maalataan vaaleaksi. Petri näytti tässä vaiheessa palaveria jo todella kyllästyneelle :))). 

Laatoittajan unelma

Mitä olette mieltä, toimisiko tällainen seinä? Kaapistot, taso ja laatat tulevat olemaan valkeita. Seinävalaisin on musta.

Nyt palkitsen itseni lasillisella punaviiniä. Nastaa viikonloppua!

-Mervi-

Kommentit

 1. Sä oot niin mun idoli! :) mietin muuten myös meille makkariin tuollaista lautaseinää. T. Kati

  VastaaPoista
 2. Meillä tuli kodariin parikin seinää kattoon asti valkoisella 10x10, tykkään.

  VastaaPoista
 3. Mä en itse uskaltaisi laatoittaa koko seinää, mutta oonkin vähän arkajalka... hieno siitä tulis!

  Väsytystaktiikka on miesten kanssa hyvä, saa sit itse tehdä lopulliset päätökset, kun on ensin yhdessä pyöritelty 8 erilaista valkoista laattaa viikkoja ja pähkäilty parasta ja mies kyllästyy ja sanoo, että valitse sä! Näin meillä :-D

  VastaaPoista
 4. Laatat kuulostavat/näyttävät varmasti hyvältä. Sama materiaali työtasosta kattoon varmasti rauhoittaa, oli se sitten maalia/laattaa/lasia ym. Paljonhan on merkitystä saumausaineen värillä, mitä olitte ajatelleet? Ja tuo Annaleenan kodin lautaseinä on kyllä tosi kaunis, mitään muuta ei sängyn päätyyn sitten tarvitsekaan ripustella.

  VastaaPoista
 5. Antaa mennä vaan , keittiö on hieno 10 x 10 laatoituksella.

  VastaaPoista
 6. Rohkea veto tuo keittiön laatoitusidea. :) Esittelin itse hetki sitten samaa ideaa makkarista samalla lainakuvalla, heh. Hyvä maku teillä - teille on tulossa upea koti!

  VastaaPoista
 7. Laudoituksesta omaan silmään paremmalta näyttää tuo 150 mm lauta. Ja keittiö ehdottomasti laatoilla! On niin hienon ja erilaisen näköinen, että antaa mennä vaan!! :D

  VastaaPoista
 8. Kiitos mahtavista kommenteista. Olette ihania! Tämä on ehdottomasti bloggaamisen parhaita puolia; kun apua kysyy, niin sitä myös saa.

  VastaaPoista
 9. Moikka! Olet ehkä nähnytkin tämän, mutta muistui mieleen tällainen sisustusblogi.fi:ssa esitelty keittiö http://www.sisustusblogi.fi/retro-keittio/

  Saumoilla on tosiaan aika paljon merkitystä, kuten Hanna tuossa ylempänä toteaa. Jos nyt olen oikein ymmärtänyt, niin teidän kokonaisuudesta on tulossa modernimpi kuin tuo kuvan asunto? Mietin vaan, että ehkä tummastakaan saumalaastista ei tule silti retroa vaikutelmaa, jos kaikki muu on kovin selkeälinjaista?

  Joka tapauksessa mielestäni aika vaikuttava ja hallitseva elementti, varsinkin noilla tummilla saumoilla. Ehkä vaaleilla saumoilla voisi olla ajattomampi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuvasta Liisa! Kuvan keittiö on mielestäni upea. Emme halua alkaa retroilemaan liikaa, vaan pyrimme säilyttämään modernin yleisilmeen. Olemme alustavasti miettineet vaaleampaa saumanväriä ja laatat olisi tarkoitus latoa puskuun. Tätä ratkaisua täytyy tosiaan vielä hieman mutustella, mutta olen siitä kyllä aika innoissani :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit