Muuttuva maisema ja valokuitu

Naapuritontin paritaloyhtiö nousee vauhdilla. Vaikka konsepti muuttovalmiista elementtitaloista on toki tuttu entuudestaan, valmistumisvauhti yllättää silti. Meidän taloa on rakennettu hyvällä tahdilla elokuusta saakka, ja muuttoon on vielä aikaa. Naapuritontin talopaketti tuli viikolla kahdeksan, ja nyt siellä jo asutaan. Alla kuva yhtiön toisen talon pystytyksestä tämän viikon tiistailta. Tänään näytti olevan jo talon omat sähköt päällä.
Kyseisen naapuritontin rakennuttaja oli tilannut taloyhtiöön kuituliittymän. Ehdimme mukaan samaan toimitukseen, ja tästä syystä saimme meillekin DNA:n kuidun kohtuullisella hinnalla. Kuitu oli ilmestynyt meidän tontille eilisen aikana. Mainoskuvien perusteella ajattelin, että kaapeli olisi vähintään sellaista sormen paksuista jöötiä, mutta totuus oli hieman vaatimattomampi tässäkin asiassa.

Olen todella  ilahtunut, että ylipäätänsä saimme taloomme kuituliittymän. Meidän tonttimme on hassusti vanha pläntti uuden alueen keskellä, ja vielä viime syksyllä vaikutti siltä, että kuitua ei saa ollenkaan, ainakaan kohtuullisella hinnalla. Selitettyäni tontimme sijaintia kärsivällisesti pariin otteeseen operaattoreille, selvisi lopulta, että DNA:n lisäksi Saunalahtikin olisi sitten kuitenkin voinut liittymän toimittaa, mutta DNA pärjäsi tällä kertaa hinnassa paremmin, johtuen juurikin tuosta naapurin  samanaikaisesti toimituksesta.

Nopea, kasvunvaraa tarjoava kaapelointi on meille tärkeä asia. Vauhtia tarvitaan nyt netti-tv -palveluihin, elokuvien vuokraamiseen, musiikin toistamiseen ja erinäisiin pelikonsolitarpeisiin. Tulevaisuudessa sitä tarvitaan vieläkin enemmän, asioihin joita emme vielä välttämättä edes näe. Jos sinulla on mahdollisuus asentaa taloosi kuitu kohtuullisella hinnalla, älä epäröi, tee se. Tulet tarvitsemaan sitä.Kommentit

Suositut tekstit