Painike ja sävykoodit

Maaritilta tuli tänään ehdotus sisäovien painikkeeksi. Itse en ollut asiaa vielä ehtinyt miettimään. Pidämme ehdotetusta mallista ja painikkeen muotokieli sopii hyvin talon tyyliin. Asia on siis tältä istumalta päätetty. Välioviksi meillä tulee mattavalkoiset laakaovet pois lukien yläkerran makuuhuoneen parilasiovet, kodinhoitohuoneen lasiovi ja kylpyhuoneen karkaistu lasiliukuovi.

Satiinikromattu Abloy Oncut 5/008

Alapuolella olevista pohjakuvista näkyy seinämaalien värikoodit. Petri mainitsikin aikaisemmin, että ylä- ja alakerrassa käytetään erilaisia valkoisen sävyjä. Alakerran valkoisen sävyn määritteli eteisen, kodinhoitohuoneen ja kosteiden tilojen laatta (II Micron 36W). Sävyvaihdos toiseen tapahtuu portaikossa. Yläkerran valkoinen on määritelty pitkälti keittiön seinään tulevan valkoisen laatan pohjalta. En usko, että sävymuutosta huomaa valmiissa asunnossa. Toisaalta, jos muutosta ei tehdä ja alakerta maalataan samalla sävyllä kuin yläkerta, alkaa alakerran laatat näyttämään kellertäville. Tämä muutos onkin sitten silmäänpistävä ja erittäin epätoivottu. Alemmassa pohjassa on määritelty myös keittiön seinään tuleva valkoinen 10x10 matta laatta ja sauman sävy.

Värimallit nojaavat II Micron 36W laattaan. 
Värimallit vasemmalta oikealle: valkoinen G485, harmaa/beige J487, musta X499, valkoinen G200 malli puuttuu
Etualalla yläkerran ja alakerran makuuhuoneiden parketti: Timberwise tammi, cream, harjattu, öljyvahattu, 1-säle

Kommentit

 1. Mistä teille tulee ne ovet? Meillekin tarvittas semmoset!

  VastaaPoista
 2. Hienot painikkeet, en ollut nähnyt noita ennen. Meille on jo ostettu Hoppe Amsterdam merkkiset myöskin modernit painikkeet, jotka hankimme paikallisesta lukkoliikkeestä. Niitä saa kait myös Skaalan kautta, ainakin olen nähnyt niitä heidän malliovissaan. http://www.scanfinn.fi/tuotteet/ovituotteet/ulko-ovenpainikkeet/hoppe/amsterdam.htm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät olleet osuneet omaankaan silmään aiemmin. Kivan näköiset painikkeet tulee myös teille! Yllättävän paljon tällaisiinkin tuiki tarpeellisiin välineisiin saa euroja tuhlattua ;)

   Poista
 3. Hei!

  Olen kurkkinut kuvia blogissasi tuosta Timberwisen parketista.
  Tässä kuvassa se näyttää todella mieleiseltä. Onko se oikeasti noin vaaleaa?
  Mallipala on tulossa :)
  Oletko ollut siihen itse tyytyväinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet viihtynyt blogin parissa. Kuvat muuttavat aina sävyjä ja suosittelen luottamaan mallipalaan. Parketti on vaalea, mutta ei valkoinen. PInta on kauniin samettinen ja luonnollinen. Tykkäämme parketista kovasti ja valitsisimme sen edelleen :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit