Miehenpuolikkaat radalla

Lasten synttäreissä riittää aina pähkäilemistä. Tähän saakka olemme pitäneet molempien vekaroiden kekkerit kotona, mutta nyt päätimme järjestää jotain kodin ulkopuolista aktiviteettia pojan 9-vuotis synttäreiden kunniaksi.

Mutta mitä keksittäisiin? Koska olen huomannut, että miehet innostuvat hyvinkin pitkälti samoista asioista olipa ikää sitten 9- tai 36 -vuotta, lähdin hakemaan ideaa miettien, mitä itse haluaisin tehdä. Rajattuani kaikki K18- ja muuten epäeettiset teemat ulkopuolelle, jäljelle jäi moottoriurheilu. 

Muistin, että VM Karting Center on kohtalaisen lyhyen ajomatkan päässä, ja tutkailtuani heidän tarjontaansa löysinkin saitilta tulevaisuuden toivoille suunnatun synttäripaketin. Eli eipä muuta kuin varaus kiinni ja kisaviikonloppua odottamaan.  
Ajohaalareita ja kypäriä soviteltaessa tunnelma oli vielä tavallisen kaoottinen, mutta kun äijät istutettiin autoihin, laskeutui varikkoalueelle todella poikkeuksellinen hiljaisuus. Kuskeja jännitti, ja paljon, mutta kieltämättä niin myös meitä vanhempia. 

Erittäin ammattitaitoinen henkilökunta ohjeisti vauhtiveikot seikkaperäisesti mutta sopivan rennosti. Kun säännöt olivat selvillä ja perehtyminen kalustoon suoritettu, laitettiin koneet käyntiin ja päästettiin miehenpuolikkaat radalle. Kaikki kuljettajat olivat ensikertalaisia, mutta tästä huolimatta ajot menivät mainiosti. Ukkelit pääsivät kiertämään rataa yhteensä 20 minuuttia, mikä oli heidän mielestään tietenkin aivan liian vähän. Kommelluksia ei kauheasti sattunut, mitä nyt pari liian hätäisestä kaasujalasta johtunutta pyörähdystä ja yksi varikkoalueen reiluhko ylinopeus.

Näyttivät tykkäävän, ja VM Karting Center tarjosi oikein mukavat puitteet lajiin tutustumiselle. Plussaa oli myös se, että paikasta puuttui seikkailuhallien tungos, älämölö ja kakofonia. Voin suositella konseptia, mikäli laji kiinnostaa. Lapset ajavat heille mitoitetuilla autoilla joiden tehot on rajattu vastaamaan kuskien osaamista. Ikärajaa ei ole, mutta pituutta pitää olla vähintään 125 senttiä, jotta yltää lyömään niin sanotusti lusikan tiskiin.

Sopivan vauhdikasta talven jatkoa kaikille!

- Petri 

Kommentit

Suositut tekstit