Modernin puutalon arkiruokaa

Perinteet kunniaan. Tyttöjen ollessa harrastamassa, me pojat kokkailimme maanantain sapuskat. Pienempi pilkkoi nakit, isompi teki soosin ja muussin. Yritin selostaa pojalle vanhan liiton ruskean kastikkeen valmistuksen, jotta oppisi nopeammin kuin minä. Itse taisin päästä jyvälle oikeasta prosessista vasta kolmenkympin tienoilla. Pidän päivä päivältä enemmän induktioliedestä. Erityisesti sen nopeasta vasteesta lämpötilan muutoksiin.

Tarjoiluehdotus

Muussin ja nakkikastikkeen kanssa maistuvat Myrttisen suolakurkut.  Mukavaa viikon alkua!

- Petri

Kommentit

 1. Mikähän siinä on, että kun mies laittaa ruokaa, niin usein siihen liittyy jollakin tavalla makkara tai nakit? Tai ehkä nyt vähän yleistin ;) Ruskean kastikkeen salat on hyvä opettaa jälkipolvelle ajoissa :)

  Muokkailin blogiani ja lisäsin lukulistalle mieliblogini, nyt siellä on myös Moderni Puutalo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makkarasta on moneksi. Purkkihernarikin paranee kun siihen lisää HK:n sinistä. Täytyisi testata myös avokadopastaan :)

   Poista
 2. Oi. Nakkikastike! Sitä meillä syödään huomenna:) Juuri tänään blogissani mietin tätä ruokalistanteko-ongelmaa.. onko toi suomea? Ja jotenkin jonkun kommentin kautta löysin tänne. Kiva blogi nopeasti vilaistuna.. pitää katsoa tarkemmin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteista. Varsinkin kaupassa on aina ideat vähissä. Tähän nakkisoosiin päädyin kuin nämä "kauden raaka-aineet" eli luomunakit olivat tarjouksessa :)

   Poista
 3. :) Erityisesti "tarjoiluehdotus" miellyttää - nakkikastikehan ei ole mitään ilman suolakurkkuja. Tosielämän mastö tsefit siellä!

  VastaaPoista
 4. Hahaa, tämän postauksen kuva sai minut liittymään välittömästi lukijaksi :D Mainio blogi!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit