Vaatehuoneprojekti osa 1

Tästä starttaa vaatehuoneprojekti.

Tässä on kotimme musta-aukko. Kuuden neliön tila, joka imee sisäänsä vaatekappaleita. Tähän ns. vaatehuoneeseen on kasattu väliaikaisesti ryhmä Ikean rekkejä ja metallihyllykkö. Projektin aikana tästä tilasta kuoriutuu ihan oikea vaatehuone, josta vaatekappaleet löytyvät helposti ja tilan yleisilme muuttuu levolliseksi. Vaatehuone toteutetaan yhteistyössä Elfan kanssa.


Mies piirsi SketchUp -ohjelmalla tarkemman kuvan tilan mahdollisuuksista ja rajoituksista.

Huoneen korkeus on 2870 mm

Vaatehuone on makuuhuoneemme jatkona ja haluaisin säilyttää näkyvyyden tilaan. Oviksi haaveilen lasiovia valkoisilla puitteilla. Hieman kuin tässä kuvassa:

kuva: täältä

Katselin nopeasti Elfan sivuilta ja heiltä löytyy Prima Plain ovimalli, joka saattaisi sopia tarkoitukseen. Kirkas lasiovi ei varmasti ole käytännöllisin ratkaisu ja voi hyvin olla, että se muuttuu joksikin ihan toiseksi projektin edetessä, mutta saahan sitä tässä vaiheessa hieman fiilistellä ;) 

Elfa Prima Plain ovi

Kyseinen ovimalli asettaa isoja haasteita vaatehuoneen sisustalle. Ilmeen pitää säilyä rauhallisena, vaikka säilytettävää tavaraa on paljon. Elfan Décor sarjan valkoiset kalusteet miellyttävät silmäämme:

kuva: Elfa

Hahmottaaksemme projektin mittasuhteet listasimme asioita ja toimintoja, joita vaatehuoneesta tulisi löytyä (tämä lista tulee varmasti täydentymään ajan kanssa):

Vaatehuoneessa säilytetään vanhempien kaikkia vaatteita, myös kausivaatteita.
- tilaa talvitakeille ja talvisaappaille
- runsaasti tilaa kengille
- pieni tila pitkille iltapuvuille ja miehen puvuille
- paljon rekkitilaa, rekit saavat mielellään kiertää vaatehuoneen ympäri. Paitapuserot, paidat, mekot, hameet ja ohuet neuleet halutaan säilyttää hengareissa
- t-paidat, alusvaatteet, uima-asut, sukat, vyöt, paksut neuleet jne. haluttaisiin ulosvedettäviin koreihin
- housut housutelineisiin
- kravateille ja huiveille säilytystilaa
- säilytystilaa käsilaukuille

- tilaan pitäisi saada säilytykseen silitysrauta ja -lauta.
- tavoitteena on, että tila käytetään tehokkaasti hyväksi ja tunnelma/näkymä vaatehuoneeseen säilyy levollisena.

Tästä siis lähdetään liikkeelle. Katsotaan, mitkä asiat toteutuvat ja mitkä tulevat muuttumaan matkan varrella. Varmasti myös Elfalta löytyy näkemyksiä asian suhteen.

Jotenkin todella helpottunut olo, kun tämäkin projekti lähtee viimein etenemään :)

Terkuin,

Mervi

Kommentit

 1. Kiitos tuosta puolukkapiirakka vinkistä. Juuri huomasin, että meillä puolukoita pakkasessa ja mietin mitä tekisin. Ja sattuupa olemaan kermaviiliäkin Suomen reissulta vielä jääkaapissa:) oi tuollainen kunnon vaatehuone olisi luxia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatehuone tuntui rakennusprojektin alussa hyvältä ajatukselta, mutta toteutus on hieman ontunut. Eiköhän tämä tästä iloksi vielä muutu :)

   Poista
 2. Kuullostaa hyvältä.Mä mietin välillä yläkerran vierashuonetta jos ja kun emäntä haluaa siirtyä jossain vaiheessa sinne niin sinne saa vaikka minkälaisen vaatehuoneen, naisen unelman kun on niin iso huone. jotain lasihässäkkää kans. tämä kuva inspiroi:

  http://retromoderni.blogspot.fi/2012/12/hieno.html  VastaaPoista
 3. Meillä on samankokoinen vaatehuone. Olen tyytyväinen sen säilytysratkaisuihin, mutta yksi asia harmittaa. Otimme ritiläkorit ja niiden kanssa tuo rauhallinen yleisilme järkkyy vaikka olisi kuinka pinot ojennuksessa. Tai sitten pitäisi omistaa vain samanvärisiä vaatteita ;) Eli tuollaiset laatikot josta ei näy läpi olisi nyt ehtoton valintani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanväriset vaatteet taitavat olla sula mahdottomuus, niinpä arvostan kovasti vinkkejä vaatehuoneen suunnittelun suhteen. Iso kiitos Kerttu!

   Poista
 4. Hyvältä ja fiksulta suunnitelmalta kuulostaa:)
  Haaveilen itse ihan kunnon hyllyistä. Meillä on tällä hetkellä käytössä pelkästään ritiläkorit ja homma ei vaan toimi. "Vaatehuoneemme" matala ja jyrkkä viistokatto asettaa kyllä sitten ihan omat haasteensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu myös sinulle vinkistä! Meilläkin tilassa kokonaisuutta hämmentävä talotekniikan kotelointi.

   Poista
 5. Kivan selkeä!
  Tässä alkaa itsekin inspiroitua kevättä kohden.
  Suurperheen näkökulmasta näyttää elfat loistavilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anonyymi palautteesta! Selkeyttä ja hyvää käytettävyyttä haetaan. Suurperheessä toimivat säilytysratkaisut ovat varmasti arvossaan :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Minäkin tykkään niistä kovin! Ihanaa, etten ole yksin epäkäytännöllinen ;)

   Poista
 7. Meillä on vaatehuoneessa Elfan ritiläkorit seinäkiskoihin kiinnitettyinä. Sama ongelma kuin Kertulla, paitsi, että pinommekaan eivät pysy järjestyksessä:) Elfoihin en ole ollut tyytyväinen muutenkaan ja valinta harmittaa. Nyt ottaisin empimättä Sovellan, niin paljon olen siitä Elfaan verrattuna kehuja kuullut. Meillä Elfan korit tuntuvat huterilta ja saa olla varovainen, että eivät lähde paikoiltaan. Usein lähtevätkin. Teillä taitaa olla sopimus Elfan kanssa ja siksi ehkäpä hämmennän, mutta olisi kiva kuulla, onko tuo Elfan kalliimpi sarja sitten käytössä tukevampi.

  Ihanat liukuovet. Ne ovat meillä vielä pohdinnassa, kun jotenkin näppärää onollu ilmankin. Meillä vaatehuoneen oviaukko näkyy vain sängyllämme makailevalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Mervi, tosi hyviä pointteja! Vaatehuoneen on kestettävä aikaa ja kovaa kulutusta. Kerron varmasti kokemuksista, kunhan projekti valmistuu :)

   Poista
 8. meillä tehtiin vaatehuone-remontti vuosi sitten ja valitsimme elfan säilytysjärjestelmä. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä lankahyllyihin, joissa on riittävän tiheät lankavälit, jotta pienemmätkään asiat eivät valu väleihin. Alusvaatteita meillä säiytetään mesh-koreissa, jotka ovat ulosvedettäviä, erittäin käteviä! Kengille on omat kenkähyllyt, ovat melko tilaavieviä, mutta kengät säilyvät tosi hyvässä järjestyksessä! Kaikki hyllyt ovat muutenkin tukevia ja vain oma mielikuvitus on rajana hyllyjen asettelemisessa, sillä hyllyjä voi leikata minä pituiseksi haluaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos kommentistasi anonyymi! Meilläkin tilaan pitää mahtua paljon kaikenlaista ja toimivuus rauhallisen yleisilmeen kanssa todella tärkeää.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit