Ammattiauttajalla

Kävimme perjantaina tapaamassa sisustusarkkitehti Maarit Hiltusta. Tutustuimme Maaritiin yhteistyökumppanimme kautta. Alun alkaen meillä ei ollut tarkoitus käyttää sisustusalan ammattilaista kotimme suunnittelussa, mutta projektin edetessä ammattilaisen mukaan ottaminen alkoi tuntua hyvälle ajatukselle. Maarit tulee auttamaan meitä tilasuunnittelussa, materiaalivalinnoissa, värien määrittelyssä sekä valaistuksen kanssa. Niin paljon kuin rakastan sisustamista ja kodin laittamista, niin valitettavasti elämän reaaliteetit, kuten päivätyö ja muut velvollisuudet, täyttävät päivän tunnit tehokkaasti. Tässä vaiheessa tuntuukin helpottavalta, että kotimme sisätilaratkaisuja miettii joku muukin kuin me.

Ensimmäisellä tapaamisella kävimme läpi yleisesti toiveitamme ja ajatuksiamme tulevasta kodista. Maaritilla oli selkeä näkemys tyylistämme, blogi oli tehnyt tehtävänsä ja toiminut hyvänä tietolähteenä. Kaksi tuntia Maaritin luona vierähti nopeasti. Keskustelu oli vilkasta, naurulta ei vältytty ja hullujakin ideoita heiteltiin ilmaan rohkeasti. Maaritille jäi varmasti paljon mietittävää tapaamisemme pohjalta. Työpöydältä pitäisi löytyä asioita keittiösuunnitelmasta väliseinäratkaisuihin ja säilytysratkaisuista pintamateriaalivalintoihin.

Alapuolella muutamia asioita, joita sivusimme tapaamisen aikana.

1) Takka. Takka tulee seisomaan vapaasti keskellä olohuonetta. Toivomme, että tuli näkyisi ruokailu- ja oleskelutilaan. Sekä pyöreä että kulmikas malli miellyttävät silmää, mutta kumpi istuu paremmin kokonaisuuteen?

Rais -tulisija. Kuva: www.rolltrade.com

Takkamaailman kulmikas tulisija

2) Eteisen säilytysratkaisu. Meillä on ollut aiemmissa asunnoissa lasisia liukuoviratkaisuja, jotka ovat toimineet hyvin ja näyttävät kivoille. Pitäisikö uuteen asuntoon kuitenkin valita jokin vähemmän nähty vaihtoehto? Yksi mahdollisuus voisi olla kuvan kaltainen puinen kaapisto: liukuovellinen kaappi takeille, alhaalla kenkälaatikko ja kenkälaatikon päällä istuintilaa. Mukavan japanilaishenkinen ratkaisu. Sopii varmasti myös skandinaaviseen kotiin. 

kuva: scandinavian deko.

3) Alakerran pikku WC. Alakerran pikku vessaan voisi rakentaa tason vaikkapa vanhasta lankusta, koska sinne ei kohdistu suuria säilytystarpeita, eikä allaskaappeja ole välttämätöntä rakentaa.

kuva: scandinavian deko.

4) Yläkerran makuuhuone. Yksi suurimmista päänvaivaa aiheuttavista tiloista on tällä hetkellä yläkerran makuuhuone, joka yhdistyy vaatehuoneeseen. Alunperin ajattelimme, että rakentaisimme lasisen liukuoven tilojen väliin. Maarit kuitenkin ehdotti, että emme rakentaisi seinää lainkaan vaan kaapistot kiertäisivät pitkin seinää muodostaen u-kirjaimen. Kaapistojen eteen tulisi liukuovet. Kenties samanlaiset kuin eteisessä. U-kirjaimen keskelle voisi sijoittaa pöydän ja kattoon ajattelin ripustaa kristallikruunun, joka aiemmin oli makuuhuoneessamme.

 kristallikruunu

Kommentit

 1. Tuo eteisen säilytysratkaisu vaikuttaa tosi hyvältä. Kivan näköinen ja toimivan oloinen.

  VastaaPoista
 2. Jos asuisitte ihan tavan talossa, ja laittaisitte sisustusteluharrastukseenne kuluvat eurot vaikkapa kahdenkeskiseen aikaan niin olisitte paljon onnellisempia loppupeleissä.
  Mutta onhan tämäkin nastaa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Anne ja Jouni kommenteista. Kyllä, rakennuskiireidenkin keskellä tulee muistaa pitää huolta myös parisuhteesta.

  VastaaPoista
 4. Kiitos takkavinkistä! Rais merkkisiin takkoihin en vielä ollutkaan törmännyt ja niiden kevyttakka-mallistosta löytyi yksi hyvä vaihtoehto meidän tulevaan kotiin.

  VastaaPoista
 5. Tuo liukuovi-kenkälaatikko systeemi olikin hyvä idea! Pitää harkita, kun oma projekti on siinä vaiheessa...

  VastaaPoista
 6. Upea naulakko ja sälekatto. Onnistuisikohan tuo omin pikku kätösin...
  Sami @ brickwing.wordpress.com

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit