Miestila

Kaksi raksapäivää takana. Kädet vapisevat, kroppa huutaa hoosiannaa. Eilisen neljän kaatopaikkakeikan jälkeen jatkoin tänään pihan siivousta ja järjestelyä. Halusin saada ympäristön mahdollisimman siistiksi ja avaraksi ennen kuin lunta tulee enemmän. Lisäksi terassi piti tyhjentää sinne jätetystä puutavarasta, jotta sitä päästään työstämään valmiimmaksi.

Kävin vasta nyt ensimmäistä kertaa terassilla tuon tyhjennysoperaation takia. Alla muutama kuva näkymistä, kuvista ei oikein hahmota terassin kokoa, pohjakuvista näkee paremmin. Käytännössä tuosta terassista tulee meidän piha. Toivottavasti saan istua siellä ensi kesänä ilta-auringossa, calvados,  keskivahva sikari tai kopallinen Squadron Leaderiä seuranani. Vaimokin saa toki olla läsnä, kunhan ei vain juuri silloin kerro mitä pitäisi tehdä seuraavaksi.


Terassikelien päätyttyä jatkan sitten istustekelua miestilassani. Kyseinen tila on autotallin perälle suunniteltu tila, jonka tarpeen ohjeistin pontevasti arkkitehdille heti ensimmäisessa tapaamisessa. Autotallista tuleekin miestilan takia melko reilun kokoinen. Neliöitä on kritisoitu matkan varrella, lähinnä vaimon toimesta. On esimerkiksi kyselty, että miten meille voi tulla noin suuri autotalli, kun lapsillekin ollaan tekemässä vain 10 neliön huoneet. Lisäksi neliöitä oltaisiin kuulemma tarvittu myös kodinhoitohuoneessa.

En ymmärrä tilaan kohdistuvaa kritiikkiä, tietenkin tuollainen pitää tehdä jos kerran rakennetaan. Palaan miestilaan myöhemmin, viimeistään siinä vaiheessa kun pinnat alkavat valmistua ja kalustaminen tulee ajankohtaiseksi. Ainakin stereot, jääkaappi ja hyvä tuoli pitää löytää. Kiinnostuisikohan joku sisustuslehti tekemään jutun miestilastani? Epäilen :)

Autotalli varustetaan kunnon kaivolla, joten miestilan puhtaanapito hoituu kätevästi puutarhaletkulla.

Kommentit

 1. MIESTILALLE täältä hiiop-huuto. Meillä sellainen tosin on aina kulkenut nimellä "kerho". Jonnekinhan ne lukuisat kauniit miesten tavarat pitää saada (lue: kitarat, vahvarit, seinäliput, pääkallot, yltiörumat nojatuolit ja eripariset tyynyt), koska viralliset asuinneliöt sisustetaankin sitten hyvällä (vaimon) maulla.

  VastaaPoista
 2. Paljonko teille tulee tilaa autotalliin? Meillekin tulee kohtuu kokoinen autokatos + talli, yhteensä neliöitä (katos mukaan luettuna) 80-90m2, itse autotallille tulee neliöitä 19,5m2 ja varastolle 16m2. Itse liputin isojen tilojen vuoksi, ihan omaa etua ajatellen ;) Mies saa alkaa värkkäileen puusta mulle kaikkea kivaa tuolla :D

  Tosin ihmettelin, että mitä kaikkea mies meinaa tehdä wc-pöntön varauksella, netti/tv pistokkeilla jne.. :O

  VastaaPoista
 3. Autotalli + askartelutila = miestila ja kooltaan noin 26 neliötä. Näiden lisäksi meille tulee myös erillinen autokatos. Nastaa, kun miehet pääsevät nikkaroimaan kaikkea mukavaa puusta! Hieman vain mietityttää, että millä aikataululla projektit etenee, kun tilat on varusteltu vimpan päälle.

  Oikeastaan minun pitäisi deletoida postauksesi, koska mieheni ei vielä ole keksinyt pöntön varausta eikä netti/tv pistokkeen asentamista :))) Hienoja ideoita!

  Tsemppiä rakentamiseen!

  VastaaPoista
 4. Komea pytinki ja hyvällä maulla sisustettu.. Mutta mitä on Squadron Leader?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit