To do

Palaveerattiin tänään työmaan edistymisen tiimoilta sisä- ja lvis-töistä vastaavaan Presionin kanssa. Rauhallisempi väliviikko on hyvää aikaa summata menneitä ja suunnitella tulevia. Ja suunniteltavaa riittää vielä, joka saralla.

Käytännössä kaikki materiaalivalinnat sisäpintojen osalta ovat vielä tekemättä. Parketti pitää päättää ja laatat valita. Kiintokalusteiden suunnitelmat ovat ihan kohtuullisella mallilla, mutta elävät vielä. Valaistusasioita tuli pohdittuakin muutama päivä sitten julkaistussa kirjouituksessa, pohdinnat jatkuvat. Kodinkoneetkin tarvitaan, jostain pitää nekin hankkia. Päätöstä odottavan myös hanat, suihkut, sauna, paneeli, wc-istuin, suihkukaappi ja moni muu, lista on pitkä. Mihin silityslauta laitetaan, ja vessapaperiteline, millainen takka? Portaat sisälle ja ulos, kahdet portaat kiitos!

Ovi- ja väliseinäratkaisuissa on vielä viilaamista. Vesivedot vaativat muutoksia ja sähkösuunnitelmat elävät, automaatiokin vaatii tarkentamista. Ilmalämpöpumppu tarvitaan ja lämminvesivaraajakin olisi hyvä olla, yleisen viihtyvyyden ja hygienian kannalta.

Mestari teki pari viikkoa sitten valmiusastetodistuksen, jossa sanottiin, että talostamme on tehty yli kaksi kolmasosaa. Varmasti näin, mutta uskaltaisin väittää, että hankintapäätöksistä ei. Jos puhutaan tehtävien päätösten määrästä, ei rahallisesta arvosta.

Onneksi kaikkea ei tarvitse ihan yksinään miettiä. On helpottavaa, että mukana on toisiaan täydentäviä ammattilaisia, joilla on näkemyksiä fiksuista ratkaisuista, ja jotka auttavat väistelemään pahimpia kustannusmiinoja.

Mutta eipä tässä hätiä, hoidetaan asia kerrallaan. Vaimolla on jo valaisinvaihtoehtoja mietittynä, alustavasti ainakin, halvempiakin tosin voisi vielä katsella.


Tom Dixon Beat Light (lähde: http://remodelista.com/products/beat-light-fat)

 Alvar Aallon "bilberry"  (lähde: http://www.artek.fi/fi/products/lighting)


Alvar Aallon "golden bell" (lähde: http://www.artek.fi/fi/products/lighting)

Alvar Aallon "käsikranaatti" (lähde: http://www.artek.fi/fi/products/lighting) 

Ai niin, meillä on terassi ja pihakin. Mutta hei, palataan niihin keväämmällä. Onneksi määräa-ala on niin pieni, että pihassa ei ainakaan pitäisi kovin paljoa pohdittavaa olla.


Kommentit

  1. Löysin tänään tänne, jes. ja heti pitää kommentoida, vaikken vielä saanut luettua ku tän postauksen.

    Kyllä onkin samanlaiset mietteet lampuista ku meillä. Mulla on listalla noi Tom Dixonin lamput sekä toi Aallon "käsikranaatti".

    Mä jään tänne lueskelemaan, ja nauttimaan teidän postauksista. Taidankin heti ryhtyä lukijaksi!

    Uudetvuodet!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit