Irtokalusteiden sommittelua

Noniin, tähän on tultu. Minun pitäisi keskittyä tekemään kodinkonevertailuja, mutta sen sijaan mietin epäoleellisia asioita kuten irtokalusteiden sijoittelua. Ei hyvä. Kodinkoneiden hankinta tuntuu työläältä ja hankalalta ja pitää sisällään aivan liikaa nippeli- ja tuotetietoa. Olen jopa miettinyt, että kopioin suoraan jonkun toisen tekemän suunnitelman meille ;)

Ajatukseni siirtyivät kodin irtokalusteiden sijoitteluun, kun jäin ihastelemaan tätä kuvaa:

kuva: www.trendir.com
Tilassa yhdistyy hienosti moderni ja retro sekä rentous ja skandinaavisuus. Tuolla olisi mukava viettää aikaa perheen kanssa.

Yläkertamme tulee olemaan aavistuksen haasteellinen irtokalusteiden sijoittelun kannalta. Näin olemme tällä hetkellä ajatelleet sijoittaa suurimmat kalusteet:


Alkuperäisessä suunnitelmassa tv-tila oli portaiden oikealla puolella, mutta nyt se on siirtynyt vastakkaiselle seinälle. Tv-taso tulee olemaan valkoinen ja suoralinjainen. Portaiden oikealla puolella oleva seinä on puolikorkea (tarkkaa korkeutta en tiedä) ja siihen olisi kiva löytää kuvan kaltainen lipasto vai senkiksikö tuota kalustetta kutsutaan? Meille tulee hyvin vaalea koti ja ajattelin, että ruskea lipasto olisi mukava huomionherättäjä:

kuva:www.trendir.com

Lipaston läheisyyteen voisi istua meidän kevytrakenteiset, nahkaverhoillut nojatuolit:


Pohjaan on piirretty kulmasohva, jollaista meillä ei tällä hetkellä ole. Sellainen on laitettu "hankittavia asioita" listalle. Hankinnoilla ei kuitenkaan ole mitään kiirettä, sillä eihän kotia pysty yhdessä päivässä rakentamaan. Tarpeellisia hankintoja tullaan tekemään pikku hiljaa ja mahdollisuuksien mukaan. Pääsääntöisesti kalustamme kotia olemassa olevilla kalusteilla.

Mukana seuraa myös jonkin verran perittyjä kalusteita tai kalusteita joilla on erityinen tunnearvo. Tällaiset kalusteet ovat rakkaita, vaikka saattavat olla välillä hieman vaikeasti sijoitettavia. Vanhojen kalusteiden kautta kotiin syntyy myös kerroksellisuutta, joka on meille tärkeää. 

Ruokailutilaan tullaan sijoittamaan Artekin ruokailuryhmä, jonka aikaisemmin huusin Huuto.netistä.Nyt on parasta lopettaa tämä haihattelu ja jatkaa toisella kertaa asian pyörittelyä. Ehkäpä huomenna on myös enemmän intoa miettiä kodinkoneasioita. Kauniita unia!

Kommentit

 1. Oletteko ihan varmoja että haluatte avokeittiön?
  Itselläni on sellainen kertaalleen ollut, enää en halua: nähdä keittiön sotkuha rentoutuessani sohvalla, kuunnella rapinoita, kolinoita käristystä, kun yritän kuunnella mitä teeveessä sanotaan.
  Mutta olette varmaan tämän miettineet. Onko teillä aiemmin ollut vastaava ratkaisu?

  VastaaPoista
 2. Hups, livahtipa äskeiseen kirjoitusvirheitä.
  Vessaanne katselin vielä, voisiko wc-istuin olla heti ovesta oikealle? Ja lavuaari keskelle seinustaa? Sivuun taittuvat suihkuseinät, jotteivät ole tiellä silloin kun ei tarvita?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit