Hopeanharmaa terassi ja kevättunnelmia

Olipa tehokas käynti kevätmessuilla eilen! Noin kahden tunnin pikakierroksella ehdittiin näkemään paljon ja suunnittelemaan mahdollisia projekteja. Suunnittelu onkin niin paljon helpompaa kuin toteuttaminen elämän muun vilskeen keskellä.


Yksi potentiaalinen hanke on terassin harmaannuttaminen. Tämäkin trendi tulee, yllätys yllätys, länsinaapurista. Ainakin joidenkin asiantuntijoiden mukaan iloiset naapurimme ovat harmaannuttaneet terassejaan jo pidemmän aikaa. Kyseessä siis puun luontaista harmaantumista nopeuttava ekologinen käsittely. Meidän tapauksessa projektista tekisi hieman työlläämmän se, että pari vuotta vanha öljy pitäisi saada pestyä riittävän hyvin pois. Mutta kyllä tuollainen harmaa puu sopisi meillekin, ja ainakin teoriassa tuollaisen käsittelyn pitäisi kestää useita, ehkä jopa kymmenkunta vuotta. Olisi kiva kuulla, jos jollain olisi kokemuksia aiemmin öljytyn puun käsittelystä.


Toinen pidempään kiinnostanut teema on sähkölukon asentaminen kodin ulko-oveen. Muistan, kun muutama vuosi sitten tiedustelin, että saisiko toimimaan ihon alle asennettavalla sirulla. Silloin kohtasin epäuskoisia katseita ja hermostuneita naurahduksia. Mutta ei enää. Käsien siruttaminen on kuulemma jo melko yleistä, arvaatteko missä? Kyllä, Ruotsissa :)


Edullinen messukierros oli. Mukaan lähti pala parmesaania, yksi uistin, Rönttösiä Rönttösrouvan pisteeltä ja rouvan valitsema kukka. Ja nähtiin myös Tanhupallo!

Mukavaa viikon alkua,

T:Petri ja Mervi

Kommentit

 1. Meilä täälä rajala sanothaan, että Ruåttissa on kaikki paremmin 😂 Ja varsinki loistava itänaapuri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs tässä ollessa hyvien naapureiden välissä :)

   Poista
 2. Olen kuullut, että rautasulfaatilla voi harmaannuttaa puun...varmaan ekana öljy pitää saada hyvin pois, että saa imeytettyä aineen puuhun ja tasaisen pinnan. Jos on useamman vuoden ollut jo öljy ( auronko jo polttanut pintaa) , niin varmaan terassipesulla peseminen ja sen jälkeen aine siihen kun puu täysin kuiva. Kannattaa vielä tarkistaa ohjeet, koska eri aineet käyttäytyy erinlailla :) Täällä vielä kovasti lunta ja huomenna kyllä aattelin alkaa jo lapio hommiin ja kaivaa terassin esiin jos aurinko paistaa, eihän tässä muuten tulee kesää ollenkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rautasulfaattiin olen törmännyt itsekin, nyt on tullut pariltakin merkiltä uusia tuotteita, toinen taisi puhua hienolta kuulostavalta piiteknologialta :) Mutta katsotaan jaksaako. Tsemppiä lapiointiin, kyllä se kesä sieltä hangen alta joskus löytyy!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit