Retroa vintagelle


Koska vähän vintage alkaa olla jo itsekin, niin voi hyvin käydä Retro & Vintage -messuilla. Sellainen tapahtuma oli viimeviikonloppuna Kaapelilla. Yllä tyttären ottamat kuvat. Kaikki paitsi tuo alin, koska siinä hän esiintyy myös itse. Tunnelma oli kovin nostalginen, ja olisi jopa tehnyt mieli shoppailla somisteita autotalliin, mutta ei raaskinut. Piheys iski. Esittelin pojalle kaikille keski-ikäisille tutun virtuaalitodellisuuslaitteen suoraan 80-luvulta, View-Masterin. Muistatteko? Minulle selvisi vasta nyt, että siihen olisi ollut tarjolla niitä kiekkoja enemmänkin. Itse taisin katsella yhtä luontokuva- ja Lumikki -kiekkoa koko lapsuuteni. Onneksi se ei vaikuttanut merkittävästi henkiseen kasvuuni. Mutta, View-Masterin vaikuttavuus tavallaan yllätti näin nelikymppisenäkin. Melkein ostin. Kyseinen firma on muuten pystyssä vieläkin. Tytär löysi itselleen Marimekon vanhan paidan, sentään jotain ostettiin.

Messujen jälkeen teimme pyhiinvaellusmatkan Bites Vallilaan. Tietäjät tietää, ja muut Googlettaa. Tämä hyvin vaikeasti saavutettava, epäuskottavassa ympäristössä sijaitseva hampurilaisravintola on kulttimaineensa ansainnut. Vaativa raati oli vakuuttunut. Mikäli burgerit maistuvat, kannattaa käydä vierailulla.

Mukavaa viikonloppua,

T:Petri & co

Kommentit

 1. View-mastereita myydään kyllä uusiakin. Niissä ei tietenkään ole sitä samaa fiilistä. Pitääkin pelastaa lapsuudenkodista oma harmaa view-masterini parempaan talteen.

  View-masterista tuli mieleeni samalta aikakaudelta kaleidoskooppi. Sen katsominen oli ihanan koukuttavaa myöskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannaattaa ehdottomasti pelastaa talteen nuo retro virtuaalitodellisuus -apparaatti. Arvo vain nousee ajan myötä!

   Poista
 2. Auts, meitsillä taisi olla myös Lumikki ja kääpiöt kiekko ja joku Mikki Hiiri seikkailu 😍 Niillä mentiin, eikä paremmasta tiedetty! Onneksi sentään siinä vedettävässä hyrrässä oli monta muovista lentävää kiekkoa 😂 Sekin varmaan löytyy kaikilta retroilta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsuuteni lentokiekkolaite oli kyllä ihan säälittävä. Ostettiin noin 10 v sitten uusi sellainen Plaston tehtaanmyymälästä ja jäätiin ihan montut auki kun kiekko lensi korkealle taivaisiin - ja juuttui kuusen latvaan :-D

   Poista
  2. Ai vitsi, ei meillä ollut lentokiekkolaitetta, mutta ritsoja ja puhallusputkia tehtiin kyllä!

   Poista
 3. Tervetuloa mansen blogikirppikselle, tekemään edullisia löytöjä. Meitä on siellä monta Vintagen ystävää tyhjentämässä kaappejamme..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikin kiva pyörähtää Mansessa pitkästä aikaa. Alkaa ollakin jo vuosi edellisestä vierailusta!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit