Maanantaifiilis


Maanantai, nälkä ja ruuhkavuodet. Nopea vilkaisu kaappeihin kertoo, että päivällisen valmistamiseen on käytettävissä rajoitettu määrä raaka-aineita. Jääkaapissa sentään jauhelihaa ja lisukkeeksi olisi tarjolla riisiä. Kuivakaapin perältä löytyy näytteeksi saatu chili con carne -mausteseos. Seoksen best before on mennyt umpeen tammikuussa. Ei kai kolme lisäkuukautta tuotetta pahenna? Mausteseoksen ryöpsähtäessä kasariin, pussin kyljessä oleva sydänmerkki keventää hieman kokin omaatuntoa.  

Mausteseoksen ohjeen mukaan ruokaan tarvitaan vielä papuja. Olen onnekas, kaapissa lymyilee vehnäjauhojen tuhrima papupurkki. Papujen parasta ennen -käyttöpäivä näyttää umpeutuneen viime lokakuussa. Mietin hetken, onko OK tarjoilla perheelle ruokaa, jossa on kaksi parhaat päivänsä nähnyttä tuotetta? 

Tuumaan, että on OK,  jos ruokailijat eivät saa asiasta tietää ja muuta ei ole tarjolla. Jotta ruoka tuntuisi enemmän itse tehdyltä, pilkon luovuuden puuskassa jauhelihan joukkoon chiliä. Maistaessani kastiketta joudun toteamaan, että chiliä tuli liikaa. Ei olisi pitänyt lähteä sooloilemaan. Söivät kuitenkin mukisematta.

t. Mervi

ps. tarjoiluvaunun päällä olevat taulut odottavat seinälle pääsyä. Sarjassamme niitä pieniä projekteja, joiden toteuttaminen kestää yllättävän pitkään.

Kommentit

 1. Jep. Meillä syötiin toissapäivänä vanhaksi mennyttä mifua, ei mene sen paremmin täälläkään siis. Mukavaa viikkoa siitä huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kohtalotoveri! Enää ei ole niin huono äiti fiilis, kun jaoit oman kokemuksesi :) Aurinkoista viikkoa!

   Poista
 2. Täältä kymmenen pojoa Mutsille 😘 Kaikki ovat hengissä ilmeisesti... sillä mennään 👍🏻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki kunnossa! Poika vielä kehui, että onpa kivasti tulisuutta ruoassa ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit