Lomasuunnitelmia: Talo Provencessa

Keväinen auringonpaiste sai minut viikolla aktivoitumaan kesälomasuunnitelmien kanssa. Lomavastaavana aloitin suunnittelun kartoittamalla perheenjäsenten lomatoiveita. Juttu ei kuitenkaan suoriltaan lähtenyt lentoon ja vastauksia sai nyhtämällä nyhtää. Vaisun startin ja pienen turhautumisen jälkeen tarjosinkin lapsille mahdollisuutta, budjetin raameissa, suunnitella perheen kesälomamatkan haluamaansa kohteeseen.


Teineille kävi melko nopeasti selväksi, että lomamatkan varaaminen koko perheelle vaatisi aikaa, kärsivällisyyttä ja tarkkaa suunnittelua. Ihmettelivät vielä ääneen, että kyllä tämä on aiemmin sujunut paljon helpommin. Ihmekös tuo, kun perheen lomasuunnittelija on hoitanut järjestelyt ja heidän ainoaksi tehtäväksi on jäänyt pakata omat matkalaukut. 


Palasimme yhdessä suunnittelupöydän ääreen ja mietimme, mikä oli ollut erityisen mukavaa aiemmilla lomamatkoilla. Lapset muistelivat lämmöllä parin vuoden takaista villaa Portugalin rannikkolla ja niinpä päätimme yhdessä tuumin, että vuokraamme myös tänä kesänä talon viikoksi käyttöömme. Ja jostain lämpimästä paikasta, kuului vielä tyttären toive. 


Vuokrasimme Portugalin huvilan Villadan kautta ja koska homma toimi kaikin puolin hyvin ja kohde vastasi kuvausta, käännyimme myös tällä kertaa saman toimijan puoleen. Villada on suomalainen lomahuviloiden välityspalvelu, jonka valikoimasta löytyy yli 700 laatutarkastettua huvilaa yhdeksästä eri maasta.


Kesälomakohteeksi valikoitui tänä vuonna Ranska ja *kivitalo Provencen maaseudulla, pikkukylien Gordes ja Goult välissä. Huvilan sisätilat henkivät ranskalaista tunnelmaa ja vanhat, ajan patinoimat huonekalut luovat tiloihin kodikkaan ja lämpimän tunnelman. Piha-alueelta löytyy katettu terassi, oleskeluryhmiä, grilli, ruokailutila ja uima-allas. Taloa ympäröivä 3000 neliön vehreä tontti ja puutarha soveltuvat hyvin vaikkapa iltapäivä piknikin kohteeksi.


Huvilan ja leppoisten kesäpäivien lisäksi odotan kovasti, että pääsen kuljeskelemaan Provencen alueen pittoreskien kylien kujilla ja toreilla. Mies haaveilee ulkona kokkailusta, tuoreista raaka-aineista, juustoista ja viineistä. Pojan toiveena on päiväretki Monacon Casinon parkkipaikalle. On jostain kuullut, että siellä voi nähdä rivin Ferrareita parkissa.

Loppuaika reissusta olisi tarkoitus majoittua Ranskan Rivieralla. Mikäli teiltä lukijoilta lötyy kivoja ja edullisia vinkkejä majoitusvaihtehdoiksi esim. Nizzan tai Antibesin suunnalla, niin otan niitä ilolla vastaan.

Aurinkoisin terveisin, Mervi


*Villasta saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaanPs. jos kaipaat lisää lomainspiraatiota, niin perheemme viime vuoden lomareissusta Costa Bravalle pääset lukemaan täältä. Huomasin, että Villadalta löytyy kivoja huviloita Katalonian rannikolla. Piipahdimme viime kesänä myös Barcelonassa ja siitä muutama sananen täällä. Parisuhdereissun kohteeksi suosittelemme ikuista Roomaa. Kokemuksiamme Roomasta pääset lukemaan täältä.

Kommentit

  1. Meillä Oli serkkujen kanssa Nizzan siitä rannasta kolmio vuokrattuna neljäksi päiväksi ja oli minusta edullinen, kun viiteen pekkaan se maksettiin. Teinki blogiini matkapostauksen, löytyy muistakseen nimellä Nizza ja serkkutapaaminen.On kyllä kiva pieni paikka ja lyhyt matka Monacoon ja Cannesiin. Monacossa oli rivi ferrareita ja pitihän sitä yksi poseruas kuva käydä ottaan niitten kans :) Cannesiin ei harmi päästy, kun tuli kauhea vesisade myrsky silloin yhtenä päivänä ja ei päässyt julkisilla liikkumaan kun oltiin reissua sinne suunniteltu. Nizzan vanhakaupunki on myös kiva :) Meillä kans joskus haaveena, että vuokrattais talo kuukaudeksi :) Ihanaa reissua teille ja suunnittelu on aina kivaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit