Kahden kerroksen kuulumiset

Pakkaspäivän ohjelmaan kuului parin tunnin siivouspuuhastelu tontilla ja sisätilojen tsekkaus. Molemmista kerroksista löytyi raportoitavaa, mikä oli ilahduttavaa!

Yläkerran lattia etenee mukavasti. Lämmitysputket olivat saaneet seurakseen kipsilevysuikaleet ja tasoitteen. 


Alakerrassa tehdään jo täyttä vauhtia sähköjä. Toivottavasti yläkertaan ei hypätä ihan vielä, ainakaan katon osalta. Olohuoneen ja ruokailutilan valaisinratkaisut ovat edelleen mietinnässä. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että spotit jätetään kokonaan pois, mutta mitä tilalle, ja mihin pistokkeet?


Uusia kuvia molemmista kerroksista "projekti kuvina" -osiosta. Myös "yhteistyökumppanit" sivua päivitetty hiljattain.

Kommentit

 1. "Tällä hetkellä tuntuu siltä, että spotit jätetään kokonaan pois..."

  Ihanko kokonaan ajattelitte esim. Ledit jättää pois? Saunastakin? Entä ulkovalaistus? Vai pelkästään spotit pois olohuoneen ja ruokailutilan osalta? Ehkä juurikin olohuone ja ruokailutila saattaisi toimia hyvin luonnollisella lampun valolla ja himmentimellä, ja sitten arkipäivän tilanteita varten jokin kirkkaampi arkivalo johonkin piiloon, esim. loisteputkia verhotangon taakse tms. jolloin niillä voi valaista huoneen koko sen pituudelta.

  Olohuoneissa spotit voi myös piilottaa kalusteisiin, ja olen esim. nähnyt baarikaappi/kirjahylly-yhdistelmässä sellaisen yövalaistuksen, jossa värillinen led-valo ohjattiin lasihyllyn takalaitaan kiinni. Siitä se valo sitten säteili pitkin lasilevyä aika upeasti. Nappaan vaikka valokuvan, kun käyn seuraavaksi saman kaverin luona kylässä.

  Harmittavin valo on myös sellainen valo, joka ei toimi, ja joka on hankala vaihtaa. Tässä kohdin jokin LED jossa on esim. 20000 tuntia käyttöaikaa on mielestäni ihan järkevä, siis valaistuksessa on 2 dimensiota, tärkein tietysti se, miltä se näyttää mutta toisena ulottuvuutena sen tekninen ikä ja toimivuus. Eli huoltovapaus. Led myös on virrankäytöltään pienin mahdollinen valaistusmuoto, ja tämän valaistustyypin suosio on kait juuri lyönyt/lyömässä läpi.

  Oma LED-myönteisyyteni on ehkä hivenen viime aikoina kasvanut, vaikka en minäkään valaistuksesta mitään ymmärrä. Syynä tähän voi olla sekin, että juurikin tuo teidänkin blogissa mainittu Ledstore muuutti hetki sitten samoihin toimitiloihin, missä itsekin olen töissä. Eli on jo tullut puheeksi, että minäkin tarvitsen sitten omaan taloprojektiin valoja jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
 2. Moikka Mika ja kiitokset kommenteista.

  Spotit laitetaan ehdottomasti alakerran eteiseen, kylppäreihin, suihkuun ja vaatehuoneeseen, mutta olkkarista ja ruokailutilasta tekisi mieli jättää pois, siltä tuntuu ainakin nyt.

  Suurin syy tuohon huonekorkeuden maksimointi, vaikka toki spottien asentaminen höyrysulkua vasten on aika kallistakin. Hintaa tulee toki kaikille muillekin ratkaisuille. Kyllä noissa valoissakin riittää miettimistä. Kaikki vinkit, linkit ja kuvat ovat tervetulleita, pitäisi noihin kauppoihinkin ehtiä katselemaan. Kenties joku LED-paneeli voisi toimia jossain kohtaa, kun koko yläkertaa saadan tuskin kuitenkaan hoidettua riippuvalaisimilla.

  - Petri

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit