Sisustustavaralounas

Tätä kirjoitusta ei saa kyllä mitenkään mahtumaan perinteisen raksablogin sisältömääritelmän alle. Ei sitten mitenkään. Toivottavasti jo kolminumeroisiin viikkoyleisöihin kasvanutta lukijakuntaamme ei häiritse pahasti kirjoitustemme linjattomuus.

Rakentamisesta ja sisustamisesta on toki tarkoitus kirjoittaa jatkossakin, mutta ei pelkästään, välillä on hauska jakaa muitakin ajatuksia ja huomioita. Olemme yrittäneet keksiä fiksua tapaa jakaa kirjoituksia eri kategorioihin teeman ja kirjoittajan mukaan, mutta vielä ei tästä Bloggerin alustasta ole löytynyt fiksua ratkaisua. Saa vinkata.

Kävimme loppiaisena taas pikaisella visiitillä Ylä-Savossa. Autoon on kertynyt vuoden aikana hieman vajaat 30 000 kilometriä, ja iso osa noista kilometreistä on tullut nelos- ja viitostieltä. Yksin ajaessani valitsen aina reitiksi Kangasniemi-Pieksämäki pikataipaleen, mutta perheen kanssa useimmiten viitostien, parempien taukopaikkojen takia. Runsaat ajokilometrit samalla reitillä ovat tutustuttaneet hyviin ja huonoihin taukopaikkoihin. Suosikit ovat selvillä, tämän hetkinen kärkikolmikko on:

1. Tertin kartano
2. Vilee 
3. Heila

Itselläni lista perustuu pääasiassa ruuan laatuun. Heinolassa sijaitseva Heila on mukavan rento ja hyvää perusruokaa kohtuuhintaan tarjoava ravintola. Mikkelin keskustassa sijaitseva Vilee on kohtalaisen uusi, mutta positiivinen tuttavuus. Vileessä olemme käyneet vain kerran, mutta varmasti menemme myös uudelleen, ruoka oli erittäin maistuvaa, suosittelen. Tertillä olemme vierailleet kahvion puolella, päärakennuksen fiinimpi ravintola ei niinkään houkuttele autoilevaa lapsiperhettä, sinne voisi pysähtyä sitten aikuisten retkellä.

Jos vaimolta kysytään, Tertti on myös hänen suosikkinsa, koska Tertti ei ole vain ravintola, vaan myös sisustustavarakauppa! Tänäänkin piti vain lounastaa, mutta mukaan tarttui muutama esine, joita ilman on voinut elää tähän saakka, mutta ei tästä eteenpäin.

Alla rouvan napsimat kuvat Tertin kahviosta:

-Petri



















Kommentit

Suositut tekstit