Virtuaalirakentaja ja vinyylin vetoinen hylly


Kävin työviikon päätteeksi katsomassa projektin statuksen. Edellinen vierailu oli sunnuntaina. Mietin, kuinka usein muut, vastaavassa vaiheessa olevat rakennuttajat käyvät tutkailemassa töiden etenemistä.

Kun varsinaiset rakennustyöt alkoivat elokuussa, kävin raksalla miltei päivittäin, mutta nyt talven aikana tahti on hiipunut. Töiden kulku on jotenkin hieman tasaantunut, sisätöiden tekijöihin on kova luotto päällä ja siivottavaakaan ei nyt tässä vaiheessa niin paljoa ole. Osaltaan asiaan varmasti vaikuttaa myös täyteläinen tilanne päivätöiden puolella. Toki raksajuttuja hoidetaan useampana iltana viikossa muuten, suunnitelmien, tarjouspyyntöjen ja muiden säätöjen muodossa. Ihmettelen niitä oikeita rakentajia, siis heitä jotka tekevät itse muutakin kuin bloggaavat, säätävät ja siivoavat. En ymmärrä, miten joku voi rakentaa omin käsin ja hoitaa päivätyön, lasten harrastukset ja muut menot siinä ohessa. Arvostan.

Mutta työmaan kuulumisiin. Tahti tontilla on hyvä. Yläkerran lattiaan oli naputettu kipsilevyt, terassin ovet oli asennettu, alakerran väliseinät olivat osittain umpeutuneet ja vesivedot sekä sähkötyöt olivat edenneet. Lisäsin enemmän uusia kuvia molemmista kerroksista "projekti kuvina" -osioon.

Mervi kehitteli uudet kuvat nähtyään ajatusta hyllystä, joka kääntyisi alla näkyvän, terassin oven viereisen ikkunan alapuolelta kaidekorkeuteen jäävän seinän puolelle, muodostaen L-kirjaimien muodon. Alempana vielä pari kuvaa selventämään ajatusta, tosin tuosta puuttuu se kulma. Voisi olla ihan hyvä ratkaisu, varskin jos hyllyyn saataisiin syvyyttä sen verran, että vinyylini mahtuisivat siihen mukavasti.

-Petri


kuva: www.designboom.com
kuva: www.designboom.com

Kommentit

Suositut tekstit