Kiukaan käyttöliittymä ja lankkulöytö

Sunnuntain ohjelmaan kuului visiitti Rakenna & Remontoi -messuille Myyrmäkeen. Ajatuksissa oli tutkailla taloteknisiä ratkaisuja, mutta messuilta löytyi muutakin mielenkiintoista.

Oli myös hauska törmätä rakennuspuuhissa tutuiksi tulleisiin yhteistyökumppaneihin. Alla kuva Sami-talojen osastolta ja osastolla olleesta elementin läpileikkauksesta. Tuollaiset ne meidänkin seinät ovat. Sami-talojen kanssa on mennyt toistaiseksi kaikki oikein mukavasti, tuote vaikuttaa hyvältä ja palvelu pelaa.
Tulikiven osastolta löytyi potentiaalinen kiuas-malli. Saunan osalta emme ole vielä tehneet tarkempia suunnitelmia saatikka päätöksiä, kohta alkaa olla ajankohtaista senkin pohdinta. Tulikiven Nuoska näyttää kyllä hyvältä, ja osastolla paikalla ollut kyseisen kiukaan tekniikan suunnitellut insinööri onnistui vakuuttamaan myös toimivuuden osalta. Alempana kuva kiukaan ohjausyksiköstä, joka voidaan sijoittaa saunaan tai saunan ulkopuolelle. Yksikön voi liittää automaatioon tai pienlogiikkaan.
Positiivinen löytö oli myös ruotsalainen DalaFlodan valkeaksi vahattu lattialankku. Listahinta kyseiselle lankulle on 88 €/m2. Lankku alla olevassa kuvassa oikealla. Lankun pinta on hieman rosoinen, joten se voisi olla hieman armeliaampi lapsiperheessä. Vasemmanpuoleinen valkoinen oli sileä, ja tyylikäs sekin, mutta lähes oksattomana hinta taisi olla yli 130 €/m2. Tähän saakka parketti on ollut ensisijainen vaihtoehto, mutta mietitään vielä.Olin jo kallistunut sen puolelle, että muita pumppuja kuin ilmalämpöpumppu ei tule, mutta pidetään vielä ovea hiukan raollaan poistoilmalämpöpumpulle. Niben F470 houkuttelisi hieman. Pumppu säästänee sähkökuluissa jotain 300 - 600 € vuodessa, ja kun hinta lienee yli 5000 euroa, investointia saisi kuoletella neljästä kuuteen vuotta. Vertailukohtana tässä ihan perusmallin Tehowatti, hinta noin 3000 €. Olisi hauska kuulla teidänkin näkemyksiä ja laskelmia asian suhteen!Messut olivat kokonaisuudessaan ihan mukava ja hyödyllinenkin kokemus. Aivan täynnä eivät hallin käytävät olleet, löytyisikö selitys hiljaisuuteen kenties hieman epävarmasta taloustilanteesta?

Rouva tutkailee Geberitin koneistoja.
Kommentit

  1. Rakentamisesta ei ole kokemusta muuten kuin haaveissa ja blogeista lukemalla, mutta investointilaskelmat ihmetyttää näissä aika usein.

    Tässäkään ei ilmeisesti huomioitu rahan hintaa, joka pidemmällä aikavälillä ylittänee 3%, jolla kaksi tonnia maksaa 60e vuodessa. Lisäksi laite ei ole ikuinen. Jos poistoajaksi olettaa 15v, niin vuosikustannus siitä olisi 130e. Tällöin 450e säästöstä on syöty 190e eli 40% ja kuoletusaika nousee 4,5 vuodesta yli seitsemään. Tässä toki oli kyse karkeasta hahmotelmasta, mutta aika usein ne näytetään unohtavan jostain muuten viilatusta 15K lämpöpumppulaskelmasta.

    Rahan vuosihinta on kuitenkin intuitiivisesti suht looginen, kun lainarahalla pelataan, vaikka pitäisi se yleensä huomioida omalla rahalla maksaessakin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit