Viettelevä valkoinen - ajatuksia kodinkoneiksi

Yläkertamme lähes väliseinätön ja vapaa pohjaratkaisu yhdistää keittiön ja olohuoneen yhdeksi suureksi tilaksi. Tämä yhtenäinen oleskelualue tulee olemaan paikka, jossa vietämme perheen kanssa eniten vapaa-aikaa. Tästä johtuen tämä on myös alue, johon sisustuksellisesti tulemme panostamaan muita tiloja enemmän.

Pidämme yläkerran avoimesta ja rennosta pohjaratkaisusta, jossa valo pääsee virtaamaan vapaasti tilasta toiseen. Avokeittiölle tämä ratkaisu kuitenkin asettaa erityisiä haasteita mm. kodinkoneiden käyntiäänien ja ulkonäön suhteen.
Keittiömme kaapistot ja työskentelytaso tulevat olemaan valkoiset. Toiveena on, että kodinkoneet ovat mahdollisimman huomaamattomat ja sulautuvat kalusteisiin. Suurin osa kodinkoneista tulee integroituna. Ehdottomaksi suosikiksi on noussut Mielen kirkkaanvalkoinen sarja. Yksi huono puoli tässä sarjassa on. Se maksaa hunajaa. Jos tähän päädytään, pitää löytää radikaaleja säästökohteita kodin muilta osa-alueilta.
Seuraavista tuotteista olemme pyytäneet tarjoukset (kuvat Mielen sivuilta):K 9752 iD-1 täysintegroitava jääkaappi

F 9212 i täysintegroitava, tason alle tuleva malli
(lisäpakastin sijoitetaan askartelutilaan)

KM 6115 induktio keittotaso

G 5570 SCVi täysintegroitava malli astianpesukone

Mikro on meidän perheessä vähäisellä käytöllä ja ajattelimmekin sijoittaa vanhan mikromme keittiökaappiin, josta sitä tarpeen vaatiessa on mahdollista käyttää.

Nyt ei sitten muuta kuin odotellaan tarjouksia.

Kommentit

 1. Kodinkoneet samoin kuin kaikki valaisimet kannattaa hankkia Saksasta. Esim. Siemensin integroitava mikro maksaa Suomessa 1200 ja Saksassa joka paikassa noin 450-500. Sama on Mielen ja Gaggenaun kanssa. Toimitukset tulevat ongelmitta kotiovelle jopa nopeammin kuin Suomesta tilattuna. Jos rahaa ei ole lahjoitettavaksi niin kannattaa vertailla hintoja: idealo.de

  Omassa taloprojektissa säästimme ulko-ja sisävaloissa yli 5000 Eur samoin kodinkoneissa monta tonnia.

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää! Tuleeko teille vetimiä? Otatteko muuten kiiltävää vai mattaa, mdf:ää. laminaattia vai mitä nuo keittiön ovet? Mitä materiaalia tasoksi olette ajatelleet? Meille tulee valkoinen, mahdollisimman eleetön keittiö ja tällä hetkellä tarkoitus ottaa ilman vetimiä. Olen meittinyt kovasti, tuleeko vetimiä arjessa kaipaamaan kuitenkin, kuten yksi keittiömyyjä kovasti mainosti. Eniten kuitenkin pähkäilen kiiltävän ja matan välillä, tosi vaikea päätös. Joku puolikiiltävä olis kai paras. :) JA vielä se materiaalikin.. Kunpa tietäisi mikä olis kestävin, eikä kellaistuisi jne. Ja silestone-taso tms. olisi ihana, mutta hurjan kallis myös verrattuna laminaattiin.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi 1: Kiitos kovasti vinkistä!!! Tsekataan varmasti idealo!
  Anonyymi 2: Meille on tulossa vetimetön keittiö. Alussa olimme kiiltävän kannalla, mutta nyt olemme kallistumassa matan suuntaan. Materiaalit on meilläkin vielä auki. Paljon riittää mietittävää ;) Tsemppiä projektiin!

  VastaaPoista
 4. Meillä on nykyisessä kodissa tuo tai vastaava Mielen astianpesukone ja se lähtee ehdottomasti mukaan myös uuteen taloon. On nimittäin todella hiljainen ja ihanan tilava. Itseänikin kiinnostaisi nuo valkoiset Mielen kodinkoneet, mutta voipi olla että joudumme tyytymään Siemensin valkoisiin.

  VastaaPoista
 5. Hei Christa, olipa kiva kuulla kokemuksesi astianpesukoneesta. Täytyy minunkin kurkata vielä Siemensin valkoiset.

  VastaaPoista
 6. OMG!!! Meinasinpa kuolla kun näin tuon kahvikoneen hinnan. Saksalaisen nettikaupan nimi meni suosikeihin tältä istumalta... Nääs tuo kahvimasiina on saatava, pakkopakkopakko. Mitenköhän takuuasiat ja niiden toteutus toimii jos tulee ongelmia..?

  Marmeladi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, hinta aiheuttaa sydänpysähdyksen! Sama homma täällä, pakko saada :) Takuu asian kanssa en valitettavasti osaa auttaa.
   Aurinkoista kevättä!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit